ד"ר שלום , ציסטוגרפיה תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/05/2019 | 18:30 | מאת: עינת

לבני יש בכליה ימין הרחבה ניכרת עוד כשהיה עובר (25 מ"מ) . ביצענו לו בדיקת ציסטו והתוצאה כך : שלפוחית השתן תקינה , שופכה תקינה , לא הודגם רפלוקס , התרוקנות תקינה האם בבדיקה זו אפשרי לראות ולאבחן upj ? או שאין קשר ? ושאלה נוספת , התינוקי היה לוקח שנולד ציפורל כעת הרופאה העבירה אותו לדיספוטיל . מה ההבדל ? תודה מראש

סדיקת הציסטוגרפיה לא שוללת ולא מדגימה הצרות במוצא השופכן מאגן הכליה- UPJ STENOSIS או בשם המלא URETEROPELVIC JUNCTION STENOSIS לשם כך מבצעים מיפוי כליות דינמי. משערת שאתם במעקב נפרולוגי או אורולוגי ויכוונו אתכם לבדיקות המתאימות בתיזמון המתאים לפי שיקול דעת של הרופא המקצועי המטפל. לגבי השאלה השניה- מקובל לעבור מצפוראל כטיפול אנטיביוטי מונע חזיהומים בדרכי שתן לדיספטיל= רספרים אחרי גיל 7 שבועות

10/05/2019 | 10:20 | מאת: עינת

.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים