בלחץ אטומי- ילדה בת 8!!!

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

04/03/2019 | 13:35 | מאת: נטלי

שלום רב בתי בת 8 שנים, תשובה חיובית לתרבית שתן מאתמול ENTERO FAECALIS GR.D, 10000 מושבות, ביקשתי תרבית מהרופא המטפל כי התלוננה על כאבי בטן, ראש, ותכיפות, היו לה תולעים בטוסיר וחלקם עברו לוגינה אך לא הצלחתי להוציא אותם ..לפני חצי שנה אי קולי בשתן שוב על רקע תולעים ועצירות...עשתה אז (לפני חצי שנה)אולטרסאונד כליות ותפקודי כיליה שהיו תקינים...ברשותך: 1. מה זה החיידק הנוראי הזה????איך הגיע אליה אני לא מבינה קראתי עליו דברים נוראיים...שזה חיידק של קטטר או של מחלות אימונולוגיות וכד'... 2. הרופא המטפל נתן לה להתחיל מוקסיפן 7 סיסי שלוש פעמים ביום , וגם לשלוח תרבית נוספת(קודם תרבית ואחכ להתחיל אנטיביוטיקה)אבל אני רואה שהחיידק הזה עמיד נורא האם זה נכון להתחיל אנטיביוטיקה או לחכות לתשובה נוספת של התרבית??? 3. האם היית עורכת בירור נוסף בעקבות 2 דלקות בשתן בהפרש של חצי שנה ??? 4.האם ייתכן כפי ששאלתי את הרופא המטפל שזה קשור לתועים שנדדו מהרקטום לוגינה וכך גרמו לדלקת???היא מקבלת ורמוקס כל פעם 5. האם חמוציות באבקה במקרה של החיידק הספציפי הזה יעיל כמו באי קולי? אודה לך מאוד אני בלחץ נוראי בכבוד נטלי

החידק שציינת מקורו בצואה וזה נכון גלבי הרוב המכריע של חידקים שגורמים לזיהומים בדרכי שתןף. השערתך לגבי הקשר בין התולעים לבין הימצאות החידק בהחלט נכונים. צריך לטפל שוב בצורה נכונה בורמוקס ולהקפיד לתת את התרופה בבוקר במשך יומיים רצוף להחליפ סדינים ומגבות ובגדים וחשוב שכל בני הבית יקחו את התרופה בו זמנית. בנוסף חשוב להקפדי על הרגלי התרונקות טובים הן מצואה והן משתן כדי שלא תהיה עצירות או לכלוך בתחתון של צואה וגם לא רטיבות בתחתונים בשל התאפקות בהטלת שתן חשוב לתת את הטיפול באנטביוטיקה אבל לעשות כמפורט . ממליצה מאד להגיע למעקב נפורלוגי ילדים רצוי עם בדיתק אולטראסאונד כליות ושלפוחית כולל הערכת שארית שתן אחרי השתנה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים