נגישות
נגישות

אגן כליה ימני מורחב- בת חודש וחצי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

18/12/2018 | 17:39 | מאת: זהבית

שלום ד"ר ברצוני לשמוע עוד דעה למרות שהייתי אצל נפרולוג. בהריון בסקירה שנייה ראו אגן כליה ימני מורחב 10 מ"מ. כשנולדה עברה US כליות בבית חולים - הידרונפרוזיס ניכרת מימין עם הרחבת אגן וגביעים ואיזורי הידקקות פרנכימה. ללא הרחבה של האורטר הדיסטלי. כליה שמאל + כיס שתן תקין. בגיל חודש וחצי עשינו שוב אולטרסאונד ואלו הן ההערות: כליה ימנית במיקום תקין, משרעתה כ 6.9 ס"מ. נראית הרחבה של מערכת מאספת ואגן כליה המתבלט אקסטרה רנלית. נראית פרנכימה די טובה. קוטר האגן בגובה הפרנכימה כ 3 ס"מ לא נראית הרחבה של שופכן. רושם שהתוכן באגן הכליה לא לחלוטין צלול. כליה שמאלית במקום ומבנה תקינים משרעתו 5.8 ס"מ. הרחבה קלה של מערכת מאספת אגן בקוטר 0.57 ס"מ וללא הידרואורטר. כיס השתן ריק. תמונה חשודה ל RT UPJ STENOSIS ללא שינוי מהותי לעומת הבדיקה לאחר הלידה. הפרנכימהטובה אך מעט מתוחה , התוכן באגן הכליה לא לחלוטין לול , לקורלציה עם בדיקת השתן. הרחבה קלה של מערכת מאספת משמאל למעקב. לסיכום: חשד לחסימה בגובה UPJ ימני. ביקשו ממני לעשות מיפוי כליות עם קטטר בשלפוחית השתן (אני נורא מפחדת לעשות ומעדיפה לחכות קצת) הבנתי שבחלק מהמקרים חסימה זו נפתרה מעצמה . האם אני לוקחת סיכון גדול מדי? אני מאוד מפחדת לעשות מיפוי וניתוח בגיל זה ומעדיפה לחכות שיעבור לבד.. תודה..

לקריאה נוספת והעמקה

סליחה על העיכוב בתשובה. כדי להחליט אם נחוץ כעת או שניתן עוד להמתין עם ביצוע המיפוי צריך לראות את תמונות האולטראסאודנ. לגבי בדיקת המיפוי אין מה לחשוש- מדובר בעירוי דרכו מזריקים איזוטופ רדיואקטיבי שמפורש דרך השתן. כמות הקירנה אינה גודלה ובדוואי לא מסוכנת- לא הינו עושים בידוקת שחסכנו את הבריאות של הילדים. כך שחשש מהבדיקה עצמה לא צריך להיות. גלבי התזמון שלה צריך להחליט מתוך ראיה של כל הנתונים בעיניים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים