הרחבת אגן כליה בעובר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/11/2018 | 15:38 | מאת: שני

שלום רב, אני בשבוע 30 להריוני ה- 3 (תינוקת) בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 23+5 התגלה ממצא של אגל כליה ימין מורחב 6.5 מ"מ. הרופא אמר שזה ממש גבולי ואין צורך בכלום מלבד מעקב. בשבוע 28 בוצעה סקירה מכוונת וההרחבה גדלה ל- 10 מ"מ. הרופאה עדיין היתה רגועה מאד ואמרה שהכל נראה מצוין מראה הכליה כמות מי השפיר ושלא נמצא שום ממצא אחר שיכול להעיד על בעיה מסויימת אחרת. ביקשה לחזור בשבוע 32 והפנתה אותי לבדיקות גנטיות ושם המליצו על בדיקת מי שפיר בדגש שהכל נראה טוב מלבד ההרחבה והם בספק למשהו רציני. אשמח לשמוע דעתך בנושא. אני לא כל כך מבינה את המשמעויות של הדבר האם יש טעם לבצע בדיקת מי שפיר או מה מבחינת העוברית אומר הממצא הזה?

ממצא של הרחבת אגן כליה יכול להיות ביטוי למום מולד במערכת השתן ומומים מסוג זה עלולים להיות קשורים להפרעות בחומר הגנטי ולכן ההמלצה לבדיקת מי שפיר. יחד עם זאת מציעה לחזור כבר כעת על בדיקת אולטראסאונד עובר מכוונת למערכת התשן במרכז שלישוני שייחודי לבדיקות מסוג זה כפי שקיימות בבתי חולים או רופאים שמתמקצעים בכך ולקבל גם חוות דעת פורמלית של נפורלוג ילדים ובהתאם למכלול הממצאים העדנכיים+ יעוצים להחליט

08/10/2020 | 14:44 | מאת: יוליה

שלום ד"ר שמי יוליה וכבר בסקירת מערכות מוקדמת גילו אצל העובר הרחבת אגני כליה דו צדדים וההרחבה נמשכת. היום אני בשבוע 31.5 וההרחבה עומדת על אגני כליה ימין 7.4 אגני כליה שמאל 8.8 טרם הייתי אצל יעוץ גנטי כיון שאין תורים פנויים השאלה שלי האם הרחבה כזאת יכולה לגרום נזק עתידי לכליות של העובר? האם יש סיכוי שבבדיקה הבאה אגני כליה הסתדרו? מה הסיכוי לתסמונת דאון? חייבת לציון שזה ממצא יחיד וכל בדיקות הסקר יצאו תקינות. ההרחבה הזאת נחשבת להרחבה קלה/ בנונית/ גדולה? אודה למענה מהיר . אני ממש בלחץ. תודה

08/10/2020 | 16:56 | מאת: ד"ר רוקסנה קלפר

כדאי לקבוע פגישה עם נפרולוג ילדים ולהגיע עם כל התוצאות ולקבל הסבר מפורט. יש מדדים חשובים נוספים שצריך להתיחס אליהם והם קיימים בודאי בפענוח של בדיקות האולרטאסאונד עובר שבוצעו

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים