בת 8.5 דלקות חוזרות בדרכי השתן, וריפלוקס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/09/2018 | 21:17 | מאת: דיקלה

שלום רב ותודה מראש על המענה. בתי בת 8.5 עם זיהומים חוזרים בדרכי השתן (קולי + קלביסאה) מזה 6-7 שנים. מטופלת באנטיביוטיקות שכבר חדלו מלהשפיע ובשלב הבא תאלץ לקבל אנטיביוטיקה בביח. בפעמים הקודמות הדלקות הגיעו למצב שהתלןננה על כאבים בכליות (ולכן ביצענו גם אולטרסאונד לבדיקת תקינותם) .בין השאר נותנת כמויות לא גדולות של שתן עם שארית שתן לא קטנה שנותרת שרק היא עלולה לגרום לזיהומים החוזרים (נבדק בבדיקות חוזרות). הכליות לפי בדיקות הדם והאולטרסאונדים שנעשו תקינות. בבדיקת ציסטוגרפיה מלפני חצי שנה הודגם ריפלוקס וויסקואורטרלי מימין בדרגה 1 ומשמאל בדרגה 2 (עד אגן וגבעים ללא הרחבה) כל שאר הממתאים בבדיקה היו תקינים . לפי האורולוג ורופא הילדים אין כל צורך בשלב זה לפנות לנפרולוג כי הכליות תקינות. בתחום האורולוגי עד כה ולאחר שנים רבות ותקופות ארוכות של אנטיביוטיקה מניעתית, קדרס ועוד - לא ניתן מענה! אנחנו מיואשים ומתוסכלים, מנסים כל דרך אבל האנטיביוטיקה מטפלת רק בסימפטומים ולא מונעת את החזרתיות של הדלקות ורק מחלישה מאד את הגוף (תוך חודש שלושה סבבי דלקת שאינם הגיוניים כלל). בין השאר עברה טיפולי ביו-פידבק להתרקנות נכונה. האם אני טועה שלא מתעקשת בפני הרופאים המטפלים ל הפנות אותה גם לנפרולוג?? אשמח לכל הצעה, המלצה, הכוונה.. תודה מראש

לפי התאור שלך נשמע שלילדה יש הפרעה בהתרוקנות שלפוחית השתן מצב די מוכר בבנות שלרוב כרוך בהתאפקות( לראיה גודל שלפוחית השתן בבדיקות הדמיה וגם שארית השתן הגדולה) וגם לרוב משולב עם עצירות וגם נטיה לזיהומים בדרכי שתן בשל העמידה במקום הן של חידקים סביב פי הטבעת והן בשל הראיבות מהטפטופים של שתן משלפוחית כה גדושה מסכימה איתך לחלוטין שמומלץ מאד שכם נפרולוג יחווה דעה על הטיפול בכללותו לא רק האנטיביוטיקה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים