האם בדיקת ctu יכולה לבדוק רפלוקס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/05/2018 | 22:44 | מאת: גליה

האם בדיקת ctu יכולה לבדוק תפקוד של הכליות ואם יש רפלוקס ? מה הבדיקה הזאת בודקת? תודה על תשובה

הבדיקה יכולה להראות מבנה כליות מיקום, הפרעות בזרימת השתן החוצה מהכליה כולל הפרעה על הצרות צנרתית או אבנים. היא בהחלט מראה תפקוד כליתית ידפרנציאלי- כל כליה איך מפרישה חומר ניגוד-שתן בהשוואה לחברתה אבל זה לא מספרים מדויקים. גם אזורים פגומים בכליה יכולים להראות. מאחר ומדובר בחומר ניגוד חשוב לתת עירוי נוזלים- סליין- לפני הבדיקה עם הרקת חומר ניגוד וגם במשך לפחות שעתיים- שלוש אחרי - כדי להגן על הכליות ורצוי לוודא שהתפקוד הכליתי - לפי בידוקת דם תקין מראש רפלוקס יכול להיות חשוד לפי בדיקה זו אבל בדיקת הבחירה להדגמתו היא ציסטוגרפיה

13/05/2018 | 12:51 | מאת: גליה

תודה על התשובה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים