שימוש בשורש kuzu לחיזוק תפקוד כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/04/2018 | 08:46 | מאת: ענבל1

שלום! ביתי בת כחצי שנה אובחנה עם הידרונפרוזיס בינוני הרחבה בינונית של המערכת המאספת בצד שמאל. כיליה דיספלסטית. נראה שיפור קל אבל נאמר לנו שהמעקב לוקח זמן כדי לראות שיפור. ההנחה של הרופאים היא שמדובר בריפלוקס. נוטלת צפורל מניעתי פעם ביום. רציתי לשאול אם מישהו שמע על שימוש בשורש kuzu כמחזק כליות? אמרה לי מישהי שבנה אובחן גם כן - שנתנה לו מינקות ובגיל תשעה חודשים הכל עבר... אשמח לשמוע חוות דעת... - כמובן במקביל לטיפול הקונבנציונלי בנוסך רציתי לשאול האם ניתן להחליף את האנטיביוטיקה המניעתית באנטיביוטיקה טבעית (אוניה דה גאטו) במינון יותר גבוה- מפחדת מכל התופעות שנגרמות ממתן צפורל או כל אנטיביוטיקה - יש לה הרבה פעמים חום ללא סיבה ובכלל זה מחליש את המערכת החיסונית... תודה רבה!!!!

ראשית כם אם מדובר ברפלוקס הוא נוטה לעבור לבד- זאת תופעה שכיחה שמסתדרת בחלק גדול מהמקרים תוך כדי צמיחת הגוף ושינוי יחסים מבניים בחיבור בין שופכן לשלפוחית. כך שלזקוף את העלמות הממצאים לצמחים או שרשים זה יהיה לא הוגן. חשוב גם לזכור כי אם ילד גם אם חשוד ברפלוקס ותחת טיפול מוני לא פתח אף פעם זיהומים בדרכי שתן ניתן לנסות להפסיק את הטיפול ולעקוב בערנות רבה אחר זיהומים בדרכי שתן לגבי צמחים ושרשים למיניהם חשוב מאד לזכור כי הרעילות של חומרים אלו לעיתים די קרובות עולה על התועלת האפשרית שלהם ואני ממליצה מאד להימנע מחשיפת ילדים בוודאי בכילאים רכים כל כך לתרופות צמחיות אלו- הנזק לגוף כולל עבד וכליות יכול להיות חמור ביותר!!!!

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים