פיאלונפריטיס בילדה בת 4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/12/2017 | 21:46 | מאת: רוית

שלום רב, בתי כיום בת 4, בסקערת מערכות ראשונה בהריון נצפתה הרחבה קלה של אגני כליות דו צדדי (לדברי הרופא בתחום הגבוה של הנורמה). בסקירה שנייה לא נצפתה ההרחבה ושם הסתייים המעקב. לפני כ 5 חודשים אושפזה עם פיאלונפריטיס חריפה לראשונה בחייה, אובחן חיידק e-coli. בבדיקת אולטראסאונד בעת האשפוז, הרחבה קלה של אגני כליות. לאחר ייעוץ עם נפרולוג ילדים הופננו לביצוע בדיקת מיפוי dsma כחצי שנה לאחר הדלקת. מאז לא היתה דלקת נוספת. האם אכן ההמלצה היא לבצע את בדיקת המיפוי וזאת לאחר דלקת אחת בלבד? תודה

מטרת מיפוי DMSA לבדוק אם נותרה או לא צלקת מהארוע של פירלונפריטיס= זיהוום ברקמת הכליה- . חשוב לעקוב אחר זיהומים בדרכי שתן אחר הרגלי ההתרוקנות משתן ומצואה: הכוונה להימנע ממצבי התאפקות וטפטוף שתן בתחתונים ומעצירות לעיתים ארוע הפיאלונפירטיס הוא היחיד שהילד חווה. בכל מקרה חשוב לעקוב אחר צמיחת הכליות ומצבן גם בבדיקת אולרטאסאונד. אם לא יהיו זיהומים כלל במהלך החצי שנה הקרובה והאולטראסאונד מעקב לגמרי תקין והארוע של פיאלונפריטיס שהיה היה פשוט- יש הגדרות לכך- ניתן לשקול לדחות את מיפוי הכליות. אבל זה כמובן בשיתוף פעולה ובעזרת שיקול דעת מושכל של נפרולוג ילדים

13/12/2017 | 21:01 | מאת: רוית

תודה רבה!

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים