חלופות לבדיקת ציסטוגרפיה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/11/2017 | 04:05 | מאת: ישראלה

שלום רב מהם החלופות לבדיקת ציסטוגרפיה ? מה לגבי בדיקה שאינה פולשנית כגון מיפוי כליות או סי טי? בתי בת 14 ואינה מוכנה לעבור את בדיקת הציסטוגרפיה מה עוד שלפי המיפוי מדובר אצלה בהתרחבות קלה של אגן הכליה ותפקןד הכליות ברמה טובה כאשר כליה אחת מתפקדת ברמה של 50 אחוז והשניה 49 אחוז. תודה על תשובה

אפשר לעשות שיקול דעת אם בכלל דרושה ציסטוגרפיה. אם יש לה זיהומים חוזרים כולל בכלה (עם חום וכאב במותן) אז יש הצדקה לבצע. אם אין סימפטומים אפשר לחכות.הקליניקה קובעת את הצורך בבדיקות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים