כליה דיספלסטית שממשיכה להצטמצם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/11/2017 | 23:28 | מאת: מאיה

ד"ר קלפר יקרה שלום רב, מאוד מודאגים מהמצב. תינוק בן 11 חודשים עם כליה שמאלית דיספלסטית שהתגלתה בהריון. במעקב נפרולוג וUS , ללא זיהומים. מאז הלידה הכליה מצטמצמת בגודלה מ4.5 בלידה הגיעה כבר לגודל 3.5 ס"ם. תור לנפרולוג רק בינואר. נפרולוג לא חושב שהמיפוי יתרום למצב. אני בהגיון שלי כן הייתי רוצה לעשות בירור של המצב ולנסות לתקן אם יש מה לתקן. מה לעשות, למי לפנות...לא ישנה בלילה מדאגה.מוכנה להילחם עד לנפרון האחרון של כליה ולא מוכנה לקבל תשובה של רופא שאפשר לחיות עם כליה אחת ואין מה לעשות...האם להתעקש על ביצוע מיפוי או ציסטוגרפיה...האם יש מצבים שכן מתקנים רפלוקס לא משמעותי ובלי זיהומים כשיש פגיעה בכליה? בתודה מראש על כל תשובה

כליה דיספלסטית בהחלט עלולה להצטמצם ולבסוף להיספג כי ההיווצרות שלה מראש היתה פגומה ולפיכך גם אספקת הדם שלה פגועה וירודה. צר לי לשמוע על המצוקה הנפשית אבל לדעתי הדברים החשובים שצריך לשים לב אליהם זה איך הילד מתפתח, לעקוב אחר זיהומים בדרכי שתן, משערת שבוצעו בדיקות דם לתפקודי כליה והם תקינים- וזה כמובן מבטא את התפקוד של הכליה השניה שנותרה שהיא קרוב לוודאי תקינה. בדיקות מיותרות רק יחשפו את הילד לקרינה מיותרת מבללי לתת לנו מידע על משהו שניתן לשנות באמצעי כלשהו. כמובן שבמידה ולא כך פני הדברים ההתיחסות צריכה להיות בהתאם

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים