פפילדאמה בתינוק בן שנה וחודשיים שגרם לחמצת מטבולית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/11/2017 | 23:07 | מאת: טובה ברק

ב"ה לפני חודש אובחן כפפילדאמה בעקבות חבלה נבדק ע"י רופא עיניים שהבחין בכך , אושפז 11 ימים במהלך עבר דיקור מותני עם לחץ פתיחה 38 סי טי שייצא תקין מקבל דיאמוקס 3 פעמים ביום שגרם לחמצת מטבולית מקבל 2 כדורי ביאקרבונט ביום כבר חודש שעם הטיפול ולא כל כך משפיע ה ph 7.22 הביאקרבונט 15 השאלה שלי הבנתי שחמצת מסוכנת כשהיא מתמשכת רציתי לדעת במה היא עלולה לפגוע?? כמובן אנחנו באישפוז יום כל שבוע לבדיקות דם אבל תכלס אין שיפור ואני דואגת מה עושים?

חמצת יכולה לפגוע בעצמות , הפרשה מוגברת של סידן בשתן וכם נטיה לאבני כליה וגם בצמיחה של הגוף באופן כללי. אם החמצת מחמירה יש עוד השלכות כולל נשימה מהירה ומעייפת והפרעות במלחים וגם בהתכווצות הלב. התופעה של חמצת מוכרת היטב בטיפול באוראמוקס(דיאמוקס) וניתן לטפל בקלות בתוספת כדורי ביקרבונאט שמוסיפים לגוף את הבסיס החסר. יש עוד טיפולים שניתן לשקול

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים