טיפול מונע לדלקות חוזרות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/11/2017 | 17:47 | מאת: גלית

בתי בת 13.5 עברה בשנה וחצי האחרונות מספר דלקות בדרכי השתן מלווה בחום היתה גם מאושפזת פעם אחת בגלל זה כיום מקבלת טיפול מונע במשך כשמונה חודשים צפוויט פורטה 500 מג 1 כדור לפני השינה כמו כן נותנת לה חמוציות בקפסולות ופרוביוטיקה בקפסולות במיפוי אובחנה הרחבה קלה של אגן הכליה אבל התפקוד של שתי הכליות תקין שאלתי היא האם ניתן לקבל את הטיפול המונע למשך כל החיים? דיברו איתנו על בדיקת ivp מה זה? מה בודקים בבדיקה הזאת והיכן ניתן לבצע אותה בגוש דן? תודה רבה על תשובה

בד,כ נהוג לתת את הטיפול המונע למספר חדשים ספורים ואם יש שקט - ז"א אין זיהומים חוזרים בדרכי שתן- מפסיקים ורואים שהזיהומים לא חוזרים. רצוי גם להקפדי על יציאות מדי יום וחוסר התאפקות בהטלת שתן- ז"א לתת שתןכל שלוש שעות ולא להמתין שזה ירגיש "לחוץ". באופן כללי לא רצוי אנטיביווטיקה מונעת לפרקי זמן ארוכים מדי. לגבי הבדיקה שציינת אני משערת שהוצעה כדי לבחון אם נותרו צלקות בכליות- יש היום בדיקות איזוטופים יותר חדישות כדאי מאד שהילדה תגיע ליעוןץ נפרולוג ילדים

15/11/2017 | 08:39 | מאת: גלית

תודה על התשובה למה הכוונה בבדיקות איזוטופיות? מה רואים בהם שלא רואים במיפוי כליות ובאולטרסאונד ? האם ניתן לעשות mri ומה רואים בבדיקה זאת? תודה על תשובה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים