תוצאות אולטרסאונד כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/10/2017 | 11:14 | מאת: תמי4

בן 6, לאחר ניתוח היפוספדיאס וניתוח מיאטוטומי. כליה שמאלית 9 ס"מ, כליה ימנית 8 ס"מ, פרנכימה ואקוגניות שמורים. ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים. שלפוחית השתן עם דופן סדיר ללא ממצא בתוכה. לא הודגמו אורטרים דיסטליים. לאחר התרוקנות שארית השתן כ4 סמ"ק. קטנה. סיכום: כליות גדולות בהשוואה לבדיקה קודמת (הבדיקה נערכה בגיל חודש). השאלות דלי: 1. מה זה לא הודגמו אורטרים דיסטליים? 2. האם יש משהו לא תקין או עם צורך במעקב בתוצאות? תודה.

לפי התאור האולטראסאונד תקין ושלפוחית השתן נראת מתרוקנת תקין אורטרים הם שופכנים והם לא צריכים להיראות באולטראסאונד כך שזה תקין. יש הפרש בגודל הכליות בגבול העליון של הנורמה להמשך מעקב רופא מטפל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים