תסמונת נפרוטית לילד בן 4ח

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

03/10/2017 | 21:16 | מאת: מירי

ערב טוב, בני בן ה4 חלה לפני מספר חודשים בתסמונת נפרוטית. תגובה מהירה לסטירואידים לאחר מספר ימים חזרה כמות החלבון בשתן להיות תקינה. טופל מספר חודשים בדנלון, תחילה במינון גבוה וירידה הדרגתית עד להפסקה. כמות החלבון הייתה תקינה לאורך כל הטיפול, גם בירידה במינון לא עלתה כמות החלבון. שבוע לאחר הפסקת התרופה חזרה התסמונת. בחודש וחצי האחרונים שוב מטופל בדנלון, גם כן בירידה הדרגתית במינון. בבדיקה שעשינו אתמול, כמות החלבון גבוהה 100. אציין שהילד מקורר ומנוזל. האם הדבר אומר שלילד יש תלות בסטירואידים? למרות שבטיפול הראשון לא הייתה עלייה בכמות החלבון גם במינון הנמוך ביותר. אשמח לתשובתך חג שמח

ב85% מהילדים עם תסמונת נפרוטית שמגיבה לסטרואידים(דנלון) יש חזרה של המחלה או מיד אחרי הפסקת הטיפול או אפילו תוך כדי הירידיה ההדרגתית במינון. גם וירוסים(צינון) יכולים "להדליק, שוב את החלבון. יש שיטה לתת מינון מעט מוגבר של דנלון (או מינון יומיומי) במשך 7 ימים של מחלה ויראלית כדי למנוע התלקחות של המחלה אבל זה בהנחיות הנפורלוג המטפל והעוקב אחרי הילד באופן שוטף. לפעמים רק חלוף והבראה עצמונית של המחלה מעלים שוב את החלבון . מעקב חיוני

09/10/2017 | 20:19 | מאת: אבא דואג

תודה רבה על המענה אם ל85 אחוזים שמגיבים לדנלון יש חזרה של המחלה אז איך מחלימים ממנה? איך מגיעים למצב של הפסקת סטירואידים ללא חזרה של התסמונת?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים