מיפןי כליות לאחר דלקות בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

21/03/2017 | 21:05 | מאת: רונית

שלום לך, הבת שלי בת 7 הופנתה לבדיקת מיפוי כליות עקב דלקות רבות בשתן, בכולן צמח חיידק אי-קולי. בממצאים: הודגמה כליה שמאלית גדולה יותר עם קליטה יחסית מופחתת בצורה דיפוזית (בהתאם לגודלה). כליה ימנית תקינה. לסיכום: כליה שמאלית מוגדלת עם תפקוד מעט ירוד יחסית. אין לשלול תהליך דלקתי דיפוזי. באבחנה מבדלת - הידרונפרוזיס. ועכשיו לשאלה: מה זה אומר? האם חמור? נקבע לי תור לספטמבר 2017.... מנסה להקדים אך התורים רחוקים מאוד..... בלית ברירה אלך פרטי. תודה לך.

הממצאים מראים שהכליה השמשאלית מכילה פחות רקמה תפקודית יתכן על רקע זיהומים שהיו ויתכן על רקע מצב מולד של כליה פחות מפותחת או קרוב לודואי שילוב של שני הדברים. בכל מקרה רצוי מאד השלמת ברור ומעקב ע"י נפרולוג ילדים

22/03/2017 | 10:31 | מאת: רונית

היי. קודם כל תודה על התגובה המהירה. ועוד שאלה: כמה זה דחוף? הצלחתי לקבוע תור לסוף אפריל בקופה.... זה בסדר לחכות? זה זמן סביר. תודה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים