אובדן שמיעה באוזן אחת עקב תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

28/08/2013 | 20:17 | מאת: נעמי

שלום, ביום א' נפגעתי בתאונת דרכים בה התנגשתי ברכב שלפני בעוצמה. כתוצאה מכך יש ירידת שמיעה של 80% באוזן שמאל. 1. מה הטיפול המומלץ? אשמח לקבל הסבר על אופן ומשך הטיפול 2. האם יש דחיפות בטיפול או שכדאי להמתין ולראות אם חל שיפור? כרגע חלפו 4 ימים מיום התאונה. בתודה מראש, נעמי

29/08/2013 | 14:15 | מאת: נעה צליק

שלום נעמי, ירידה בשמיעה כתוצאה מהתנגשות עוצמתית יכולה להיות מסוגים שונים, בהתאם לאזור שנפגע באוזן. הפרוגנוזה לשיפור עם הזמן ואופציות הטיפול השונות תלויות באופי הפגיעה ואין ביכולתי לחוות דעה על סמך הנתונים שציינת בפנייתך. אם הפגיעה היא עצבית הנזק הוא, בדרך כלל, בלתי הפיך. במקרה של פגיעה עצבית בלתי הפיכה, אופציית השיקום העיקרית היא באמצעות מכשיר שמיעה. אם הפגיעה היא בעצמימי השמע שבאוזן התיכונה ניתן לפעמים לטפל באמצעות ניתוח. ממליצה לך לפנות לרופא אא"ג ולבצע בדיקת שמיעה אבחנתית במכון שמיעה של קופת החולים אליה את שייכת. בהתאם לממצאים בבדיקת השמיעה וחוות הדעת של רופא אא"ג ניתן יהיה לקבוע את מהות הפגיעה, הפרוגנוזה לשיפור ספונטני ו/או צורך בשיקום באמצעות מכשיר שמיעה או אביזר עזר שמיעתי אחר. את יכולה להרשות לעצמך להירגע מהטראומה, ואז לפנות להמשך בירור והתייעצות. מאחלת לך שתרגישי טוב במהירה!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה