טינטון וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

14/02/2013 | 13:40 | מאת: יעקב

אני בן 55 סובל מטינטון בשתי האוזניים וירידה בשמיעה עקב פגיעה בעבודה אני מוכר במל"ל ב10% נכות צמיתה על טינטון ו5% נכות צמיתה על שמיעה. מזה זמן רב אני סובל מרגישות לרעשים .נדודי שינה .חרדה נטייה לכעס .לחצים בראש. לא מסוגל לשמוע רעשים מפריע לי מאוד האם אני סובל מהיפראקוזיס?לפי מה שקראתי כמעט בכל הפורומים .והאם המל"ל מכיר בזה כהחמרת מצב. האם יש פיתרון כי אני סובל מאוד אודה לכם מאוד על העזרא

15/02/2013 | 08:03 | מאת: תמר גלבגיסר

יעקב שלום, ידוע שליקוי בשמיעה הנגרם מחשיפה לרעש, פעמים רבות מלווה גם בהיפראקוזיס ברמה כזו או אחרת. אינני יודעת אם הביטוח הלאומי מכיר בתופעה לצורך מתן אחוזי נכות, כך שכדאי לברר איתם, ולגבי פיתרון - אין פיתרון ספסיפי לנושא של היפראקוזיס אולם הייתי מציעה לך לפנות למכון שמיעה, להיבדק ולדוק אם אתה זקוק למכשירי שמיעה. מכשירי שמיעה יכולים לסייע ולהקל בהתמודדות עם תופעת הטינטון. שתהיה בריא!

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה