שאלה נוספת, .

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

03/12/2016 | 10:25 | מאת: בני

אז אוקי אגיע לבדיקת שמיעה, ויאמרו לי כנראה שיש ירידה אך היא טבעית תלוייה בגיל וגנטיקה ואין מה לעשות אלא להרכיב מכשיר שמיעה.. אני לא זקן בכדי להרכיב מכשיר כזה, וחברים שלי חלקם שגם נחשפו לרעשים חזקים בצבא סובלים יותר ממני .. אז מה יש לעשות חוץ מלדעת שהשמיעה קצת ירודה?

04/12/2016 | 20:44 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, ראשית, אני אבהיר שירידה בשמיעה כתוצאה מגיל מופיעה לרוב לקראת גיל 65, לכן במקרה שלך לא מדובר בירידה טבעית שתלויה בגיל. ירידה בשמיעה עלולה לנבוע מסיבות רבות ומגוונות, ישנה ירידה שנובעת כתוצאה מנוזלים באוזניים ישנה ירידה שנובעת כתוצאה מחשיפה לרעש וישנה ירידה עצבית שהינה גנטית, כמובן ישנם עוד סיבות רבות. לא ניתן לדעת מה סוג הירידה בשמיעה כל עוד לא ביצעת בדיקת שמיעה. במידה והירידה בשמיעה היא עצבית, מכשיר שמיעה הוא אכן הפתרון היחיד. מכשירי שמיעה אינם שייכים רק לזקנים, ישנם צעירים רבים שמרכיבים מכשירי שמיעה ונהנים משמיעה טובה. הטכנולוגיה מאוד מתקדמת כיום וכל יצרני מכשירי השמיעה משקיעים הרבה מאמץ בפיתוח מכשירים שיהיו כמה שיותר נסתרים ואסתטיים. אני בהחלט מבינה את החששות ואת הלבטים שלך. יחד עם זאת, אם הקושי בשמיעה מפריע לתפקוד היומיומי וגורם לתסכול ייתכן וכדאי לשקול שימוש במכשיר שמיעה. חשוב להבין גם שליקוי שמיעה שאינו משוקם, עלול עם הזמן לגרום לבעיות נוספות של אי סבילות לרעש, בעיה בפענוח טוב של דיבור ועוד. הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה