אטמי אוזניים וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

02/06/2016 | 19:34 | מאת: יותם

שלום, לאחרונה ביצעתי בדיקת שמיעה והתגלתה ירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים. אני מעוניין להגן על אוזניי מפני רעש במקומות שאליהם אני הולך כמו פאבים, מסיבות ומועדונים. ראיתי אטמי אזניים מותאמים אישית עם פילטר DLX שמנחיתים 25-30 דציבלים ולטענתם מנחיתים יותר תדרים גבוהים ופחות תדרים נמוכים(של דיבור). השאלות שלי: 1. האם אכן ניתן להנחית רעשים ופחות להנחית דיבור ובכך אוכל גם לתקשר עם אנשים במהלך מסיבה? 2. האם אטמים אלו שומרים על האוזניים במידה נאותה מרעש למרות שהנחתת העוצמה בתדרים נמוכים קטנה יותר? או שעדיף לשים אטמים בלי פילטר מהסוג הנ"ל. תודה על עזרתך.

05/06/2016 | 20:31 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, לצערי אני לא מכירה את אטמי אזניים עם פילטר DLX עליהם שאלת. ישנם אטמים מצוינים של חברת אדוט המיועדים לאנשים החשופים באופן תדיר לרעש, תוכל למצוא אותם בקישור הבא: http://www.adut.co.il/index.php/ear-plugs/elacin-earprotectors/ באופן כללי בכל סוגי האטמים ישנה פחות הנחתה לצלילים גבוהים בתדרים הנמוכים בהשוואה לתדרי הביניים ולתדרים הגבוהים, דבר זה קשור לאורך הגל ולא לסוג האטם. בהצלחה, הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה