בדיקת שמיעה לאור הפרעה פתאומית באוזן ימין

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

24/01/2019 | 20:35 | מאת: דניאל

שלום בן 44, בריא בדר"כ, לא נוטל תרופות, מלבד אספירין מניעתי במינון 75 מ"ג. מלפני יומיים החל לי באופן פתאומי תחושת אטימות ומלאות באוזן ימין, חוסר נוחות בשיחה בטלפון באוזן זו, כ"כ במיוחד הצליל של קו הטלפון וצליל החיוג עושה לי תחושה מאוד בלתי נסבלת באוזן בפרט, ותחושה לא נעימה בראש בכלל. יש לציין שמזה 10 שנים אני במעקב שמיעתי, עקב ירידת שמיעה עצבית קלה באוזן זו, ממצא אקראי שהתגלה במסגרת בירור לאחר סינקופה עם חבלת ראש. בדיקת MRI ב-2009 היתה תקינה. הייתי היום אצל רופא א.א.ג. שבבדיקה פיזית לא מצא ממצא. הפנה אותי לבדיקת שמיעה דחופה. לאחר הבדיקה הקלינאית תקשורת התקשרה אליו, והוא כבר לא היה במרפאה אך השאיר לי מרשם והורה לי טלפונית להתחיל טיפול בפרדינזון (4 ימים 3x20. אח"כ 4 ימים 2X20, אח"כ 4 ימים כדור אחד, ואח"כ 4 ימים חצי כדור) ולחזור אליו בעוד מספר ימים. למען האמת אני חש תחושת מלאות וחוסר נוחות מסויימת גם באוזן שמאל. ממצאי הבדיקה: הערות: ימין - נוטצ סביב תדר HZ500 אסימטריה שמאל: תדרים 4khz-8khz נבדקו עם INSERT PHONE, שיפור בספי AC בתדרים 4khz & 6khz. פער בין האזניים בתדרים 2khz. 3khz & 8khz WEBER תומכת בממצאי הבדיקה באופן חלקי. בהשוואה לבדיקת שמיעה קודמת מתאריך 18.6.18, ימין - החמרה בשמיעה בתדר HZ500 אסימטריה. שמאל = עקב בדיקת עם INSERT PHONE שיפור בספי שמיעה בתדרים 4khz & 6khz 1. מה פשר הממצאים בבדיקת השמיעה? 2. האם זה קשור לממצא שיש לי כבר מזה 10 שנים של ירידת שמיעה עצבית קלה באוזן ימין? זה יכול להיות סימן של החמרה? והאם נדרש בירור של הדמיה במקרה כזה? 3. האם זה מסביר את תחושת המלאות והאטימות והרגישות לרעש? 4. מה בעצם נפגע? זה עלול להיות קשור לבעיה במוח (אירוע כלשהו או משהו אחר?) 5. האם יש קשר בין שימוש לאחרונה באטמי אוזניים (כשאני סובל באופן קבוע מקושי בנשימה אפית)? 6. האם זה צפוי לחלוף לגמרי? תוך כמה זמן? תודה על הסבלנות ועל המענה

27/01/2019 | 21:33 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, את כל השאלות שהעלית פה אמליץ לך לשאול את רופא הא.א.ג המטפל בך שכן אלו שאלות חשובות ורפואיות ואיני רופאה. בדרך כלל כשיש תחושה פתאומית כפי שתיארת החשש הוא מירידה פתאומית בשמיעה ולכן הופנית לבדיקת שמיעה דחופה, וכן קיבלת טיפול תרופתי דחוף. ישנם מקרים בהם הטיפול מסייע והמצב משתפר או חוזר לקדמותו וישנם מקרים שלא. לצערי קשה לדעת מראש מהו המקרה שלך. הממצאים של הבדיקה לפי מה שרשמת מראים על ירידה בתדר 500 הרץ בימין (תדר נמוך) בהשוואה לבדיקה קודמת, דבר אשר לכשעצמו אינו נוטה להיות סימן להחמרה לירידת שמיעה עצבית קודמת בתדרים גבוהים. אני ממליצה להקשיב להוראות הרופא וכן לחזור אליו למעקב המלווה בבדיקת שמיעה נוספת. המון בריאות, דורין

03/02/2019 | 22:39 | מאת: דניאל

שלום שוב הייתי בביקורת אצל רופא א.א.ג. מבחינת התסמינים והתחושות (בקשר לאוזן, כי לגבי השאר אתייחס בהמשך), בהחלט יש שיפור. כ"כ בדיקה פיזית תקינה. מתברר שטעיתי בשאלתי הקודמת. מעקב השמיעה שאני מבצע מזה 10 שנים, זה על אוזן שמאל ששם יש ירידת שמיעה עצבית, אך ללא החמרה בעשר שנים האחרונות שבהן אני במעקב שמיעה. האירוע כעת הוא באוזן ימין, והממצא בבדיקת שמיעה: בהשוואה לבדיקת שמיעה קודמת מתאריך 18.6.18, ימין - החמרה בשמיעה בתדר HZ500 אסימטריה. הרופא אמר שמאחר וזה משהו קל, לא נהוג לבצע MRI. וביקש שאעשה בדיקת שמיעה נוספת בעוד 3 שבועות. ברצוני לשאול בבקשה: 1. מה משמעות הפגיעה? מה זה אומר תדר 500 האם זה נקרא חרשות פתאומית בדרגה כלשהי? 2. במקרים כאלו אין צורך בבירור נוסף מלבד בדיקת שמיעה? אין חשש למשהו שקשור לעצב השמיעה? תודה רבה

04/02/2019 | 20:27 | מאת: דורין פנצק

שלום לך, ראשית אני שמחה לשמוע שחל שיפור בתסמינים. שנית, השאלות שהעלית הן שאלות אותן כדאי להפנות לרופא. בתור קלינאית תקשורת איני יכולה לתת אבחנה של חירשות פתאומית או להמליץ לך על בדיקות רפואיות אחרות מלבד בדיקת שמיעה. תדר 500 הרץ הוא תדר נמוך, לא רשמת מהי חומרת הירידה ולכן קשה לדעת כיצד הדבר עלול להשפיע על תפקודך ביומיום. רק בריאות, דורין

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה