הפרשות מוגלתיות רבות אחרי ניתוח fess

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

08/06/2016 | 19:28 | מאת: גדי

אני סובל מסינוסטיס כרוני ונוזלים באוזניים למעלה מ-6 שנים. לפני כחודש עברתי ניתוח fess כולל כריתת פוליפים (כל הסינוסים היו מלאים בפוליפים) והכנסת כפתורים. זה היה הניתוח (fess) השני שעברתי ב- 5 שנים האחרונות. בשבועיים הראשוניים שאחרי הניתוח, סבלתי מהפרשות דמיות מרובות, אך מיד שאלו הסתיימו, חזרו לי ההפרשות המוגלתיות שהיו טרום הניתוח ובכמות גדולה (בעיקר בצורה של PND ופחות דרך האף) ותחושת מלאות באוזניים וגרד (ומפעם לפעם נוזליים באוזניים). מצד אחד, הרופא המנתח ממליץ להמשיך בטיפול שמרני של תרסיס סטרואידי לאף ושטיפות מלח יומיות, מצד שני, הרופא של הקופה לא מרוצה כלל מהמצב אחרי הניתוח והמליץ על קורס ציפרופלוקסצין 500 מ"ג ל-10 ימים (כולל סילוקסן לאוזניים), ואמר שאם לא תהיה הטבה במצב, אז יש להתאשפז עם אנטיביוטיקה לוריד כולל שטיפת סינוסים. אדגיש שגם בניתוח הראשון שעברתי, מיד אחריו (שבועיים) התופעות היו דומות , ורק החמירו עם הזמן, עד שלא היה מנוס מלבצע ניתוח נוסף (שאז גם חללי האף כבר היו מלאים בפוליפים). השאלות שלי: האם יש מקום לטיפול האנטיביוטי (במתן פומי), כיוון שבמצב הנוכחי (ללא הטיפול האנטיביוטי) אני לא צופה שיפור במצב ההפרשות המוגלתיות (אחרי שכבר עברתי תופעות דומות בניתוח הקודם) ? והאם לא כדאי ליטול אנטיביוטיקה ספציפית רק לאחר לקיחת תרבית (כי לצערי הרב, נטלתי בעבר (עוד לפני שני הניתוחים שעשיתי) סוגי אנטיביוטיקה רבות מאוד (כולל זו שקיבלתי) ולא היה שיפור ממשי) ? אגב, זה מצב נורמלי שמיד אחרי ניתוח fess יש הפרשות מוגלה מרובות (שהרי מטרת הניתוח היא ניקוז המוקוס מהסינוסים, לא?) שהיו עוד טרם הניתוח (כי אין ספק שמדובר בהפרשות ישנות עפ"י הצבע שלהן והכמות הרבה), ושרק מתגברות ככל שחולף הזמן ? תודה מראש

שלום, אתה סובל מסינוסטיס כרוני ונוזלים באוזניים למעלה מ-6 שנים. עברת ניתוח fess כולל כריתת פוליפים והכנסת כפתורים. זה היה הניתוח השני שעברת. סבלת מהפרשות דמיות מרובות, ומיד שאלו הסתיימו, חזרו ההפרשות המוגלתיות שהיו טרום הניתוח ובכמות גדולה . הרופא המנתח ממליץ להמשיך בטיפול שמרני של תרסיס סטרואידי לאף ושטיפות מלח יומיות, והרופא של הקופה לא מרוצה כלל מהמצב אחרי הניתוח והמליץ על קורס ציפרופלוקסצין 500 מ"ג ל-10 ימים. הרופא אמר שאם לא תהיה הטבה במצב, אז יש להתאשפז עם אנטיביוטיקה לוריד כולל שטיפת סינוסים. לגבי השאלות: במידה והמצב הקליני דורש וילקחו גם תרביות, יש לשקול מתן טיפול אנטיביוטי, כיוון שבמצב הנוכחי אתה לא צופה שיפור במצב. כדאי ליטול אנטיביוטיקה ספציפית רק לאחר לקיחת תרבית. בד"כ אחרי ניתוח fess אין הפרשות מוגלה מרובות . במידה וזה המצב אכן כדאי לקחת תרבית ולברר מה קורה בנוסף לאנדוסקופיה. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים