התפתחות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

15/08/2013 | 13:17 | מאת: דבס

שלום, בני בן 11 וגיל העצמות שלו 13.5. החלטתי לבדוק כי: בשנה אחרונה גבה כסנטימר לחודש, הקול שלו השתנה והתפתח במהירות כל כך (גודל איברי מין ושיער גם בשפם) שנהיה ילד אחר בכמה חודשים. בתי בת ה9 כבר שנה מטופלת עם DECAPEPTYL גם בגלל התפתחות מינית מוקדמת ולכן היתי מודעת לעניין. לפני שנה גיל העצמות של הבן שלי דווקא התאים בידיוק לגיל שלו. קבעתי תור עם אנדוקרינולוג בפרטי ולכן אני רוצה להגיע עם כל הבדיקות הדרושות כדי לאבחן אם הוא גם יצטרך טיפול. איזה בדיקות דם כדאי לבצע או בדיקות אחרות טרם פניה לאנדוקרינולוג. איזה מידע כדאי לי לאסוף לפני הפגישה? האם ייתכן מאוחר מידי?

17/08/2013 | 17:06 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב, אכן לפי התאור מדובר בהתבגרות מינית מהירה. מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג לשם הערכה. הבדיקות המומלצות הן: מדידות גובה מהערב, צילום כף יד לגיל עצמות ובדיקות דם כלליות של ספיר תפקודי כבד וכליה אך גם של הורמוני מין ואנדרוגנים . במידת הצורך האנדוקרינולוג יוסיף ויבקש בדיקות ספציפיות בהתאם לממצאי הבדיקה הגופניית. בברכה, דר' מריאנה רחמיאל

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות