טמפון

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

26/06/2014 | 06:24 | מאת: רונה

שלום ביתי בת ה14 קיבלה מחזור בגיל 13 וכרגע ביום הראשון של המחזור היא נאלצת להחליף טמפון כל 5-10 דק' וכשהיא מוציאה ניתן לראות שהטמפון באמת מפוצץ . האם זה נורמלי????מודאגת מאוד מאוד מאוד

07/07/2014 | 05:03 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב בשנים הראשונות של המחזור הוא לפעמים א סדיר ולפעמים כמות הדימום בו היא רבה. כאשר כמות הדמם רבה מדי חשוב לשים לב שלא מתפתחת אנמיה, שאין סימנים של חולשה וחשוב להעריך את כמות הדמם ותדירותו במידה ומדובר במשך או בכמות גבוהה מהרגיל למשך מספר ימים יש לבצע ברור של הפרעות קרישה ואחרות. אני מציעה לבצע רישום של כמות הטמפונים או התחבושות לי מספר ימים ב- 2 המחזורים הבאים ועם מידע זה לפנות לגניקולוגית נערות או למרפאת נערות ייעודית לקבוצת גיל זו לשם השלמת הברור. בינתים נא לפנות לרופאת הילדים לשם בדיקת דם לספירת דם ולמאגרי ברזל לוודא שלא התפתחה אנמיה בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות