עין יבשה.

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

17/01/2016 | 17:45 | מאת: משה

שלום רב. הנני סובל מתופעת העין היבשה מזה כ-4 חודשים. כנראה על רקע תרופתי (אינני משתמש עוד בתרופות) ובנוסף יש לי גם טינטון. הטיפול התחיל בטוברקס ואח"כ לטומקס שלא הועיל כ"כ. בהתחלה חשבו שהרקע ראומטולוגי ושללו אותו. מקבל טיפות הרטבה שאינן עוזרות לבסיס הבעיה(הילו קומוד ופרש קומוד) מבחן שירמר חיובי ביותר (0-5) המליצו לתת קומפרסים חמים על בסיס יומי, שטיפות מרובות, שימוש בויטהA פוס, ומשחת מקסיטרול על העפעפיים שאחרי שבוע הפסקתי כי העיניים היו מאוד מגורות. המליצו להמשיך טיפול עם רסטזיס. השאלה שלי היא כזאת - מכיוון שגם ראו שיש בעיה בהפרשה של הדמעות מהעפעפיים - האם ישנה אפשרות לדעת האם מדובר בחסימה או בבעיה בבלוטת הMGD? ישנה איזשהי הדמייה בנושא? בדיקה מעבדתית? אני יודע שישנם תוצאות חיוביות באם מדובר בחסימה במכשיר ה LIPIFLOW שהיה בשימוש בבית חולים אסף הרופא לשם מחקר בנושא.. ואין להם את המכשיר הזה יותר.. האם ידוע לכם על בית חולים או מרפאה שיש להם את המכשיר? ראיתי שבאירופה משתמשים רבות במכשיר זה ודווקא בארץ לא ידוע על טיפול. אודה לכם על תשובתכם. - משה.

שלום רב, אני מבין שעשית בירור מעמיק בנושא. על פי תוצאת בדיקת השירמר ככל הנראה יש בעיה הכמות יצור הדמעות ולא בעיה ב MGD למרות שהבעיות יכולות להיות משולבות. יש אפשרות לבצע הדמיה של בלוטות אלה על ידי מספר מכשירים. אני חושב שטיפול ברסטזיס למספר חודשים עשוי להועיל. מכדיר ה LIPIDFLOW לא נמצא בארץ ויתכן שהוא לא יפתור את הבעיה.

21/01/2016 | 01:30 | מאת: משה

תודה רבה על תגובתך ד"ר. כמו כן, שמעתי על טיפות הlipimix שפותחה בארץ ומיוצרת באיטליה.. יש לכם מידע נוסף על התרופה? אשמח מאוד לדעת. התרופה ניתנת לקניה באיטליה ללא מרשם רופא ורציתי לדעת עליה מבחינה מחקרית-סטטיסטית וגם קצת על אופן פעולתה.. תודה רבה.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול