עין יבשה וכלזיון

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

20/11/2014 | 05:03 | מאת: אלינור

שלום, אני סובלת מעיניים יבשות ונוהגת להשתמש באמפולות דמעות מלאכותיות ללא חומר שימור. לאחרונה הופיעה לי שעורה כלואה בעפעף התחתון. אציין כי עד כה לא סבלתי משעורות שהן ולא מדלקת עפעפיים. רציתי לשאול: 1.האם יש קשר בין עין יבשה לבין הופעת שעורה כלואה/כלזיון? 2. כמה זמן צריך להמשיך בטיפול שמרני (קומפרסים חמים+טיפות אנטיביוטיות) עד שקובעים שהוא לא יעיל? למעט חום ואודם מקומי אני לא מרגישה שזה עוזר במשהו. השעורה מאדימה אך לא נפתחת. 3. האם זה לא מסוכן שהיא תיפתח והחלב עם החיידקים ייצאו לכל שטח העין? (למרות הטיפות). 4. האם החום של הקומפרסים לא מסכן את העין? תודה

שלום רב, 1 השעורה קשורה לדלקת של בלוטות החלב בעפעפיים המפרישות שומן שהוא חלק ממרכיב הדמעות. הפרשה לא תקינה ודלקת של הבלוטות יכולה לגרום ליובש. 2 אם תוך מספר שבועות אין שיפור ממליץ על בדיקת רופא עיניים. 3 אין סכנה 4 לא אין סכנה.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול