ראייה כפולה

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

21/07/2014 | 09:21 | מאת: נימי

שלום רב, שתי שאלות בבקשה: אני בת 67. לפני כשנתיים אובחנה אצלי ראייה כפולה. לא הסכמתי לעבור בדיקת סיטי ראש (מחשש קרינה) וגם לא MRI (אני קלאסטרופובית). לא הצליחו לאתר את הסיבה לראייה הכפולה, ועכשיו אני קוראת את הכתבה ומבינה שאולי הסיבה היא ישיבה ארוכת-שעות מול המחשב. האם זו אכן יכולה להיות הסיבה? שאלתי השנייה נוגעת לטיפול בעין יבשה. אני מרכיבה עדשות מגע (קשות נושמות). יש לי גם משקפי ראייה לנהיגה בעיקר, ומשקפי קריאה. את המשקפיים אני מרכיבה בנוסף לעדשות.... השאלה היא אם יש סוג מסוים של טיפות לטיפול בעין יבשה שמומלץ במצבי. תודה מראש.

שלום רב, לגבי הראיה הכפולה יש צורך בבדיקת עיניים מדוקדקת אבל ברוב המקריה יובש בעיניים הוא לא הבעיה. לשאלה השניה, כל תחליף דמעות בטיפות ללא חומר משמר מתאים. אני ממליץ לשאול את רופא העיניים המטפל או רוקח.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול