lipimix

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

30/07/2013 | 00:48 | מאת: אבי

שלום דר', אני מתעניין לגבי תרופה בשם "ליפימיקס"= lipimix המטפלת ביובש בעיניים. קראתי באיזשהו מקור שאנשים עם יובש ניסו תרופה זו והיא שונה מכל מה שניסו בעבר ועזרה להם מאוד. הבעיה היא שאין לי מישהו ספציפי שאני מכיר שניסה כדי לשאול אותו, ותרופה זו משווקת רק באיטליה, רומא. ממה שזכור לי, זו תרופה פרי פיתוחם של שני פרופסורים מאוניברסיטת ת"א אך מיוצרת ומשווקת רק בחו"ל. האם אתם מכירים את התרופה? או מכירים פציינטים עם יובש שאכן התרופה עזרה להם? אשמח לדעת איך היא עובדת בשונה משאר התרופות? ואם אכן היא מומלצת אנסה להשיג אותה מחו"ל, מאחר שטיפות הרטבה רגילות לא עוזרות לי, וניסיתי כבר הרבה טיפולים ללא הצלחה. רוב תודות, אבי.

שלום רב, אלה הן תחליפי דמעות שהתרופה המקבילה לה בארץ נקראת קטיונורם וניתן להשיג אותה בארץ.

02/08/2013 | 15:12 | מאת: אבי

1. אם כך במה שונה קטיונורם מליפימיקס? (חייב להיות הבדל בין שתי תרופות שהומצאו... הרי הן לא תרופות גנריות) 2. האם אתה ממליץ על קטיונורם ליובש? האם יש לו הצלחה בקרב הפציינטים עם יובש בעיניים? והאם יש לו תופעות לוואי מיוחדות? (כי הוא שונה בבסיסו משאר סוגי הטיפות להרטבה) תודה רבה על תשובתך, אבי

27/08/2013 | 00:50 | מאת: אבי

ממה שביררתי עם כל סוגי בתי המרקחת בארץ, התרופה קטיונורם הפסיקה את הייצור כבר תקופה ארוכה. האם התכוונת לתרופה גנרית אחרת? האם יש עוד תרופה הדומה לליפימיקס/ קטיונורם אך כן מיוצרת בארץ? תודה!

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול