טיפות רסטאזיס

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

30/07/2013 | 00:46 | מאת: ליטל

שלום רב, רציתי לדעת האם ליובש בעיניים (3 במבחן שירמר) מומלץ טיפול ברסטאזיס? הרופאה אומרת שזה כמו "כימותרפיה" אך ניתן לנסות אם אני רוצה. יש לציין שאני בת 23, והיובש בעיניים כבר חצי שנה נבע ככל הנראה משימוש בעדשות מגע (השתמשתי 6 שנים בעדשות מגע, אך מרגע שהתחיל היובש, הפסקתי. כלומר כבר חצי שנה אני בלי עדשות מגע ועדיין יש אי נוחות בעיניים) טיפות דמעות מלאכותיות מסוגים שונים לא ממש עוזרים לי. 1. האם היית ממליץ במקרה זה לנסות טיפול ברסטאזיס? 2. מה הסכנות/ תופעות הלוואי? היובש עלול להחמיר/זה יכול לגרום לנזק אחר בעין? 3. האם יש טיפול אחר שהיית ממליץ לנסות לפני כן? תודה רבה!!! ליטל

שלום רב, כפי שציינת ניתן לשקול טיפול ברסטזיס אך יש צורך בבדיקת עיניים מדוקדקת. תופעות הלוואי לא רבות וניתן לציין את המשמעותית ביותר שהיא צריבה בעיניים. בכל מקרה אני לא נוהג להמליץ על טיפול ספציפי רק על פי תיאור דרך הפורום

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול