יובש כרוני בעיניים

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

12/01/2013 | 16:16 | מאת: גלעד

שלום אני בחור בן 40 מזה כ 12 שנה סובל מעיניים מאוד מאוד יבשות. זה גם תחושה שלי וגם בבדיקות של רופאי עיניים אמרו שהעיניים שלי יבשות ואף פעם אחת עשה לי רופא בקופת בדיקת "שירמר" כואבת ולמיטב זכרוני זה היה מתחת לנורמה משהו כמו 8 ממ. הבעיה בעיקר בלילה. ביום אני מסתדר עם זה ויש רק קצת גירוי ולא צריך לשים טיפות לכל היותר פעם אחת. בלילה אני שם טיפות ג'נטיל ומתעורר כל שעתיים לשים עוד טיפות אחרת לא יכול לעפעף ומרגיש שהעפעף כאילו תקוע על העין. שימוש בג'ל ג'נטיל לא פתר את הבעיה בלילה וחזרתי לטיפות כי יותר נוח להתנהל עם זה. בדיקות דם מקיפות ללא כל ממצא ספירה, שקיעה,כימיה, סוכר RF ANA SSA SSB הכל תקין. עשו לי בדיקות בגלל שב 10 שנים האחרונות אני סובל גם מימים של עייפות קשה וחולשה. זה אובחן כ"תסמונת העייפות הכרונית". ברצוני לשאול 1. האם שימוש יומיומי בג'נטיל 7-8 טיפות בלילה לאורך 10 שנים לא מזיק לעין?? 2. היות וכל בדיקות הדם תקינות ולכן פחות מתאים למחלה ראומטולוגית כנראה? אז מה יכול להיות הגורם ליובש הכרוני הזה? 3. האם יש פתרון אחר וטוב יותר? תודה רבה גלעד

גלעד שלום רב, השימוש בטיפות ככל הנראה לא גורם לנזק גם בשימוש יומיומי. השאלה הנשאלת האם יש אפשרות שאתה לא סוגר את העיניים טוב מספיק בלילה? אפשרות נוספת חוץ מהטיפות היא שימוש במשחה סמיכה יותר כמו דוראטירס או ויטאפוס.

13/01/2013 | 08:29 | מאת: גלעד

שלום תודה על התשובה כתבת שאולי היובש הקיצוני בלילה נובע מכך שאולי אני לא סוגר מספיק טוב את העיניים בלילה. אם זאת הסיבה 1. איך בודקים זאת? 2. מה הטיפול? האם יש דרך לגרום לעפעפיים להסגר טוב יותר בשינה? תודה רבה

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול