כאב בעין

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

27/12/2012 | 12:02 | מאת: כלנית

שלום ד"ר, אני בת 30 ועובדת שעות רבות מול מחשב. יש לי קוצר ראיה של 3- בעין ימין ו 2- בעין שמאל עם חצי צילינדר בכל עין. לפני כחודש התחילו לי כאבים בעין ימין. הכאב מורגש בעיקר בגלגל העין וגורם לפעמים לכאב ראש עמום בחצי הראש הימני. בנוסף החלה אצלי תופעה, שכשאר אני מסתכלת על חפץ קרוב שאני מחזיקה מול העיניים (כמו ספר או פלאפון), אני רואה את החפצים היותר מרוחקים מאחורה בצורה מוזזת, מעין כפילות וטישטוש, כפי שרואים במצב של פזילה. כאשר אני סוגרת את אחד העיניים, התופעה נעלמת והחפצים חוזרים למקומם. אופטימטריסט בדק ואמר כי המספר בעיניים לא השתנה. רופא עיניים אמר שבדיקת העיניים והמיקוד תקינים, למעט יובש בעיניים. הוא נתן לי טיפות Systane לשימוש 4 פעמים ביום. כעת לאחר חודש, עדיין יש לי כאבים בעין וכן התופעה של הראיה הכפולה לא חלפה. מה עלי לעשות? ממה זה יכול להיגרם? האם יש סיבה לחשוש מתופעות אלו? תודה מראש, כלנית

קלנית שלום רב, על פניו נראה שהכל בסדר אולם אני ממליץ על אפשרות גם של בדיקה של אורטופטיסט, אשר מתמחה גם בבעיות מיקוד והוא גם אופטומיטריסט רק ליתר ביטחון

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול