יובש וכאבי עיניים ...

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

22/03/2020 | 11:25 | מאת: בגדדי

בס''ד שלום רב ד''ר , אני בן 26 , עברתי ניתוח לייזר ברשת עיניים לפני כ - 5 שנים (מינוס 5 בשתי העיניים בערך) , וכיום אני רואה מעולה . ראשית הקדים ואומר שמהלך השנים שלאחר הניתוח הייתי עובד מול מחשב בכמות שעות סבירה , ובהפסקות גדולות , ולא סבלתי מכאבים או יובש כמו שאתאר בהמשך . כמו כן בשנים שלפני הניתוח כשהייתי מרכיב משקפיים , הייתי מסוגל לעבוד שעות רבות מול מחשב ללא כאבים כמעט . לפני כ 4 חודשים התחלתי לעבוד מול מחשב נייד (15.6 אינץ') שעות רבות (6-8 במצטבר נגיד) , והתחיל לי יובש בעיניים שמלווה בכאבים ותחושת עייפות תמידית . אני מקפיד על מרחק וישיבה נכונה מול המחשב , משתדל לעשות הפסקות תכופות כל 20-30 דקות , מקפיד על בהירות נמוכה בהתאם לתאורה וגם עובד מול חלון (תאורה טבעית) ובקיצור עושה הכל לפי הספר . לפני חודשיים הלכתי לרופא עיניים שאישר לי שיש לי יובש , ובעקבות כך נטלתי טיפות עיניים שהקלו עלי , אבל הכאבים התחילו לחזור לי שוב . בנוסף אני משתדל לא להיות חשוף למסכים לפחות שעתיים - שלוש לפני השינה . הכאבים נמשכים גם בבוקר כשאני קם , מה שגורם לי לקום יותר מאוחר (הרגשת עייפות וסגירות של העיניים) שנמשכת גם במהלך היום. הדבר הזה מפריע לי לתפקד במהלך היום , וכרגע אני אובד עצות . אשמח אם תוכל לייעץ לי איזה בדיקות לעשות או דברים אחרים שיכולים לפתור את הבעיה . תודה רבה .

שלום רב, מקווה שאם אתה לא עובד בגלל מצב הקורונה אתה חש טוב יותר. אם לא אני ממליץ על טיפול בקומפרסים מים חמים עם מגבת על פני העיניים תחליפי דמעות והתחלת נטילת אומגה 3.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול