אבנים בעיניים מה עושים?????????

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

30/08/2019 | 07:46 | מאת: ע

לפני 5 שנים נפצעתי בפעילות מבצעית ומאז אני סובל מאבנים בעיניים. אין לי מושג אם התופעה באה פתאום או שהיא אכן קשורה לפציעה. התפתחה לי צלקת פנימית על כל עפעף ימין שגורמת לחיכוך עם האישון. אני סובל ובמהלך כל התקופה הזאת ראיתי כבר למעלה מ-20 רופאים שהמליצו לעשות/לא לעשות כל מיני דברים. כמו לדוגמא- 1. ניתוח להוצאת אבנים. 2. ניתוח לייזר להורדת ההצטלקות. 3. כריתת חלק מהעפעף והשתלת עור פנימי של אישה (אם אני לא טועה מדובר כל חלק מהשלייה). 4. הרכבת עדשת מגע למניעת החיכוך. 5. להמשיך להוציא את האבנים אחת למס חודשים. לגבי 3 הניתוחים אין רופא שמתחייב על כך שאכן יצליחו או שמתחייב על סיכויים גבוהים להצלחה. יתרה מכך, בניתוח של הורדת ההצטלקות או הכריתה החלקית נאמר לי כי אחוזי ההצלחה הם כאלה: 33% שהניתוח יצליח ותהיה הקלה מיידית. 33% שלא יהיה כל שינוי. 33% שתהיה הרעה עד כדי עיוורון. בפשטות.. מדובר בהימור לא פשוט. הרכבתי עדשת מגע למעלה מחודשיים אבל התחילו לי כאבי ראש ולא הצלחתי להתמקד ולפקס את העין. להמשיך להוציא את האבנים?? אין לי כבר כוחות לזה!! כל מספר חודשים זה מעין ניתוח שבדרך כלל לא מעביר את הכאב ומלווה בכאבים מטורפים! באחת הפעמים נגעה לי הרופאה בעצב שנמצא בעין וגרמה לי לעילפון. בקיצור, אני לא מקבל את זה ! הרפואה כל כך מתקדמת בעולם ואין טיפול נורמאלי לבעיה קטנה. מחכה לרופא שיציל את הכבוד של עולם הרפואה וימציא משהו פשוט שיחסל את השטות הזאת.

שלום רב, אכן נשמע כבעיה פשוטה אבל לעיתים זה יכול להיות מאוד מורכב. מצד שני ברור לך שהפיתרון לא יכול להינתן בדרך של כתיבת שאלה בפורום.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול