PVD - Floaters 'ענן'/'חוט' בשדה הראייה

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

08/02/2018 | 13:30 | מאת: אסתי

ד"ר לוינגר שלום. אני בת 50 ועברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל לפני 7 שבועות ובעין ימין לפני 3 שבועות, ב- 'עיניים', ירושלים. שני הניתוחים עברו בהצלחה רבה והראייה בשתי העיניים מצויינת. לפני יומיים הרגשתי מעיין 'ענן'/'חוט' בעין ימין (העין שנותחה לפני 3 שבועות), וה- 'ענן'/'חוט' מלווה את הראייה כל הזמן. פניתי מייד למרכז בירושלים ונבדקתי אצל רופא שאמר שמדובר ב- PVD. לאחר בדיקה עם הרחבת אישונים - אין פגיעה ברשתית (נעשה צילום במקום) והקרנית והעדשה המושתלת כולם תקינים. נאמר לי לא לעשות ספורט, לסחוב כבד וכדומה. * מה הסיכוי/אפשרות שה- 'ענן'/'חוט' ייעלמו? * האם יש טיפול לתופעה הזו? תודה, אסתי

שלום רב, יש סיכוי להעלמות הענן אך ממליץ בכל מקרה על המשך מעקב אם יש החמרה יש לפנות לבדיקה.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול