בלפריטיס ועין יבשה, דוקסילין

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

14/09/2017 | 14:41 | מאת: רון

שלום רב, מזה כ6 חודשים אני נוטל כדורי דוקסילין 100 מג. בעקבות הופעת כאבי בטן, הוחלט להוריד לי את הטיפול ל50 מג. הבעיה העיקרית היא שלא ניתן לחצות את כדור הדוקסילין משום החומר הפעיל שעלול לפגוע בוושט. לכן שאלתי היא- האם נטילת דוקסילין יום כן יום לא, שוות ערך לנטילת דוקסילין 50 מג? בנוסף, רציתי לשאול האם הטיפול באזניל לבלפריטיס מוכר? נראו הצלחות ממנו?

שלום רב, קשה לי לענות תשובה מדויקת מאחר והדבר כבר קשור לפרמקולוגיה של התרופה. על פניו נראה לי מינון של 50 מ"כ כל יום עדיף מ 100 יום כן יום לא. לגבי אזניל אין לי ניסיון קליני ולכן קשה לי להתיחס. מצד שני האם הוצא טיפול בטיפות רסטזיס? זהו טיפול בטיפות שיכול לעזור במצבים של בלפריטיס ועל ידי כך להמנע מהצורך בכדורים.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול