פרימוניל - האם מישהו ניסה ???

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

26/09/2002 | 09:20 | מאת: יעל

בתי בת 18 סובלת מהרטבה. כיום לאחר הגיוס לצה"ל הדבר מהווה בעיה מציקה מאד. ניסינו בעבר שיטות הכרוכות במכשיים המערירים אותה בלילה והדבר עבד באופן זמני אך הבעיה חזרה. בצבא אין מי שיעיר אותה באמצע הלילה ולכן הלכנו היום שוב לרופא - שרשם לה פרימוניל. אני מבועתת לגמרי מהמחשבה שהילדה תקבל כדורים המיועדים לבעיות נפשיות. מישהו מכיר את התרופה ? האם זה עוזר מה טווחי הזמן והאם יש בכך סיכון ?

יעל שלום רב, תרשי לי להביע תמיהה שעד היום טופלתם באמצעים התנהגותיים בלבד. השימוש בפעמונית לא ניתן בד"כ לבני נוער ומתבגרים, ובוודאי שלא לחיילים, שכן זהו פתרון מאוד לא דיסקרטי. לידיעתך, לפי המלצות ארגון הבריאות העולמי, טיפול הבחירה (קו ראשון) בהרטבות לילה הוא: שימוש בפעמונית או שימוש בתכשיר מינירין או שילוב בין השיטות. כיום, לפי הגישות הרפואיות העדכניות, חשוב לערוך בירור מהי הסיבה להרטבה ובהתאם לכך להמליץ על טיפול. עשויות להיות מספר סיבות לתופעה, כאשר העיקריות הן: בעיות יקיצה, ריבוי שתן לילי (כתוצאה מחוסר יחסי בהפרשה לילית של ההורמון ADH ) והסיבה השלישית היא ליקויים בשלפוחית השתן (התכווצויות בלתי רצוניות, דחיפות או תכיפות במתן שתן ועוד). בד"כ ההרטבה קיימת בגלל קיומן של לפחות 2 מהליקויים התפקודיים לעיל. לגבי התכשיר פרימוניל - הפרימוניל הוא תרופה אנטי-דפרסנטית (נוגדי דכאון). השימוש בתכשירים מסוג זה לטיפול בהרטבת לילה אינו נפוץ. ואם כבר ניתן, בדרך כלל בשילוב עם טיפול נוסף. לא ברור בדיוק כיצד תכשירים אלו מסייעים להרטבה, אולם, ידוע שכנראה הם גורמים לשינה קלה יותר. וכך, כאשר יש צורך להטיל שתן בלילה, המטופל יתעורר ביתר קלות. הסיבה לכך שהשימוש בתכשירים ממשפחה זו לא נפוץ הוא בכך שהסיכוי לגמילה אינו גבוה במיוחד ובמקביל עשויות להיות תופעות לוואי. מומלץ אם כן לברר מדוע בתך עדיין מרטיבה ובהתאם לכך להמליץ על טיפול. למידע נוסף ו/או קבלת פרטים על רופאים מומחים את יכולה להתקשר למרכז המידע הארצי 1-800-505-900 בהצלחה וכל טוב

02/10/2002 | 21:13 | מאת: טל (בדוי)

יעל שלום, אני בן 21 ועדיין מרטיב בלילה . רציתי לספר לך שבבי"ס יסוד טופלתי למשך תקופה די ארוכה בפרימוניל. מאוד לא אהבתי את הטיפול, ובעיקר הוא לא היה מוצלח כלל. אחרי כל תקופה של מעקב חזרתי לרופא והוא פשוט אמר לי להכפיל את המינון. בכל פעם לא חל כל שיפור עד שלבסוף מאסתי בכדורים והפסקתי לקחת אותם.

09/10/2002 | 01:40 | מאת: לימור

שלום רב, בני גיא בן החמש נגמל מטיטול ביום בגיל שנתיים וחצי, אך עד היום הוא ישן עם טיטול ומתעורר עם טיטול רטוב בכל בוקר. בעלי ואני סבלנו מהרטבת לילה עד גיל מאוחר (12 בערך). ניסינו לקחת אותו בשנתו לשירותים אך זה לא עזר. כשהוא מרטיב הוא יכול להמשיך לישון עד הבוקר בלי להרגיש. האם הבעיה יכולה להיות תורשתית? האם כדאי לנסות טיפול כלשהו לגמילה? אם כן - אולי תוכל להמליץ על טיפול מתאים. בנוסף לגיא גם אחותו נועה בת השלוש וחצי מרטיבה כל לילה. תודה - לימור

מנהל פורום הרטבת לילה