הרטבת לילה - פניה ראשונית

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

15/04/2012 | 22:25 | מאת: הילה

שלום, אני אמא לילדה בת שש וחצי עם הרטבת לילה (ראשונית ככל הנראה), ומטפטופים (לעיתים) במהלך היום. בגיל חצי שנה היא אובחנה עם ריפלוקס בדרכי השתן בצד אחד וברמה בינונית (2-3) בעקבות דלקת בדרכי השתן, אך מאז לא נשנו הדלקות והנחנו החלמה ספונטנית. עד כה היא לא רצתה לטפל בבעיה על ידי פניה לגורם חיצוני בגלל שהיתה נבוכה מהעניין. כעת נראה שהיא מוכנה לקבל עזרה ואני לא רוצה לפספס את המומנטום. שאלתי היא מאיפה להתחיל? יש מספר שיטות טיפול ומכונים שונים, ואני רוצה להתחיל בדרך הכי נכונה: 1. האם יש לפנות לרופא הילדים בטרם פונים למכון להרטבת לילה? 2. האם תמיד יש להתחיל בשלילת הגורמים האורגניים בטרם מתחילים בטיפול התנהגותי? 3. קראתי שברוב המקרים הטיפול היעיל הוא התנהגותי, אך יש שתי אפשרויות טיפול של פעמונית - האחת באמצעות חיישן הנמצא צמוד לגוף (בתחתון) והשניה באמצעות חיישן הנמצא במזרן. האחרון נשמע לי בטוח יותר, אך לא ברור האם יעיל באותה מידה. האם תוכל לייעץ על היתרונות והחסרונות של כל שיטה, ומה המלצתך? תודה מראש! הילה

שלום. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב במידה ויש הרטבות יום יש לשלול בעיה לא מקובל טיפול בפעמונית רצוי לשלול בעיה אורגנית לפני טיפול בהרטבת יום. פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה