הרטבת לילה לבן 4

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

10/01/2012 | 17:55 | מאת: אמא של

שלום, הבן שלנו יחגוג 4 בעוד כשבועיים נגמל לפני כשנתיים די בקלות גמילת יום והמשיך לישון בלילה עם חיתול. לפני כ-8 חודשים הופיעה לו בעיה נוירולוגית של השתנת יתר, הוא עשה פיפי כל כמה דקות ולקח כמעט חודש לאתר את הבעיה, עשינו us לבטן תחתונה וכליות וב"ד דם ואיסוף שתן עד שהגענו לנפרולוג באיבחן בעיה נוירולוגית ונתן נוביטרופן. הוא נטל חצי כדור פעמיים ביום למשך 7 חודשים במשך חודש של הבירורים בעודו עושה פיפי כל כמה דקות הוא לא פספס אף לא פעם אחת. אחרי חודש של הכדור כשהילד התחיל לקום יבש בבקרים הורדנו חיתול בלילה עכשיו, משהפסקנו עם הכדור לפני כחודש + הילד התחיל לפספס ומרטיב בלילות והתדירות עולה כל הזמן בימים הבעיה חלפה והמצב חזר לקדמותו ואין בעיות שתן בעירות הוא עושה פיפי לפני השינה בסביבות 19:30-20:00 אנחנו לוקחים אותו לפיפי אחרון בסביבות 22:30 ואם אני לא מספיקה לקום לפני 2:00-2:30 אני מוצאת אותו רטוב והוא יכול לישון ככה עד הבוקר לדעתי ולא להתעורר אבל אני מרימה ומחליפים לו מצעים ובגדים אני מעוניינת לחזור לנפרולוג להתייעצות מאחר וזראה לי לא נכון אחרי 7 חודשים להחזיר לו חיתול\פול אפס ומצד שני לא נוח עם ההרטבות בלילה. יש אפשרות להערכת לקבל טיפול לפני גיל 5?

שלום. הוא כבר טופל בעבר בנוביטרופן. יש לברר למה השלפוחית לא יציבה. רצוי לבדוק/ להעריך את מצב השלפוחית. גורמים זיהומיים היו יכולים לגרום למצב זה. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה