מה לעשות במקרה של קשיים להיגמל מטיטול בלילה (3.5)?

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

22/06/2011 | 15:35 | מאת: czarina

שלום הבנתי שעד גיל 5 אי יכולת של בת השלוש וחצי שלי להיגמל מטיטול בלילה לא נחשב כבעיית הרטבה. החשש שלי הוא שהיות שהיא גדולה לגילה, מעל מטר גובה כבר מגיל שנתיים ועכשיו הרבה יותר (לא נותנת למדוד את גובהה) הטיטולים הגדולים ביותר לא יתאימו לה אם ובמקרה תיאלץ להשתמש בהם עוד זמן מה... יש לה לפעמים בריחה של שתן בעת שנת הצהריים או לפניה כשאינה מספיקה (על פי הסבר סייעות הגן ) להגיע לשירותים. בבית זה לא קורה, רק לעיתים רחוקות בשנת הצהריים אם שתתה כוס מים אחר ארוחת הצהריים והלכה לישון. גם בערב היא הולכת לישון בסמוך לסיום הארוחה אם כי היא אוכלת אותה משך כשעה+ משעה 17:3- 18:00 עד לשעה 19:00 (בדרך מהגן הביתה ב 17:00 היא בד'כ שותה בין חצי כוס לשני שליש כוס ואחרי ארוחת הערב אותו הדבר (שותה). ניסיתי להשקותה פחות והיא מבקשת מים בזמן השינה (20:00 - 20:15) מהי כמות רבה או לא לפני השינה (כמה זה לפני השינה) על מנת לעזור לה לקום יבשה. גם אם אני מעירה אותה בלילה להתרוקן בשירותים אם מתאפשר לי בסביבות 23:00 - 00:00) הטיטול בבוקר רטוב עד לכבד (ומלא) ירדתי מהנושא והיא מודעת לכך ומבקשת את הטיטול אם כי גם רוצה לישון בלי בידיעה שהיא תרטיב את המיטה (ניסינו כשלוש פעמים להיגמל וזה לא הולך כל פעם כשבועיים) היא לא ישנה טוב, אני לא ישנתי טוב ואין לי מאגר סדינים להחלפה בלילה ובבוקר. האם כדאי לשלול כרגע גורמים (בעיות) פיזיולוגיות כי אני די בטוחה שזה קרוב לוודאי בעייה התנהגותית פסיכולוגות אבל אני לא מתיימרת להיות רופאה ולכן ארצה לקבל הכוונה מה לעשות ומתי מבחינה סוגי ייעוץ, בדיקות, טיפולים וכו על פי גילה של בתי. בברכה אורי גן יבנה

מוקדם להתחיל טיפול בהרטבה. תחתון סופג יש בכל גיל. רצוי לטפל בהרטבות היום לפני לילה. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה.בירור בדכ מתחילים לקראת גיל 5 שנים. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל מרפאות למחלות כליה בילדים, יתר לחץ דם בילדים והרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה