אבחון בריחת שתן אצל ילדים

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

25/06/2010 | 21:10 | מאת: אורלי

ילדתי בת ה- 5 התלוננה לפני כחצי שנה על בריחת שתן מגדירה את זה כטיפות אז ראיתי מספר פעמים רטיבות קלה מאוד בתחתוניה, עשינו לה בדיקת שתן ותרבית והכל היה תקין, הלכנו לאורולוג והבדיקה היתה תקינה. בימים האחרונים היא שוב מתלוננת מספר פעמים ביום ואכן בכל פעם אני רואה רטיבות קטנה בתחתו, מה עלי לעשות. איני יודעת אם יש קשר בין הדברים אך היא סובלת מהידבקות מהירה בתולעים ולפני יומיים גילינו שיש לה תולעים והתחלנו בטיפול של ורמוקס, מלבד זו יש לה גם אפטות בתקופה האחרונה. מה עליי לעשות?

שלום מומלץ לבדוק טכניקת מתן שתן ולקבל אנמנזה מדוייקת. יש לשלול היפר קלצוריה. לבצע הערכה לא פולשנית של שלפוחית השתן.

מנהל פורום הרטבת לילה