ורידים וכאבי רגליים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

21/08/2014 | 00:35 | מאת: ליאל

שלום, אני בת 30. נשואה. כרגע ללא ילדים. לפני כחודש התחילו לי כאבי רגליים די חזקים - קושי בהליכה, תחושת כובד, חום פנימי מקומי ומעין "דקירות" כאב שבאות והולכות - הנמשכים עד עכשיו אך בעוצמה פחותה, ושמתי לב שבתוך כשבוע-שבועיים הופיעו לי ורידים (בינתיים לא בולטים, בעיקר בצד הפנימי של הברכיים) ונימים רבים ברגליים, וכן מעין "שקעים וגבעות" (אולי זה צלוליטיס?) בירכיים למעלה (שלפני זה לא היה לי בכלל). יש לציין שכ-3 שבועות לפני שהתחילו הכאבים עברתי להשתמש בגלולות יסמין, אותן הפסקתי לקחת כרגע מתוך חשש שלי שזה קשור. כמו כן הייתי אצל רופא משפחה, עשיתי בדיקות דם, והן יצאו תקינות למעט מחסור בויטמין B-12. רופא המשפחה חושב שהכאבים יכולים לנבוע מזה. מכיוון שלוקח זמן רב להשיג תור אצל רופא כלי דם בקופה, אשמח לדעת האם זה תקין שבפרק זמן כ"כ קצר מופיעים ככה פתאום ורידים וצלוליטיס? מה ניתן לעשות כדי להקל על כאבי הרגליים? ומה אפשר לעשות בצד האסתטי (שמפריע לי מאוד)? תודה רבה!

יתכן וישנה בעיה מעורבת. האחת שנובעת מבעיות עמ"ש (יתכן ללא כאב גב) או חסר ויטמין D וזו אחראית יותר לבעיה בהליכה ול"דקירות" והשניה יתכן לורידים. בכדי לענות על הנושא הורידי - יש צורך ביעוץ כלי דם ולבצע דופלקס ורידים שטחיים ברגליים. בנתיים הליכה מרובה, הנעת רגליים בישיבה ממושכת. באיזורים מכאיבים - ניתן למרוח משחת טראומיל.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים