ריבוי כלי דם

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

24/10/2013 | 09:23 | מאת: יפעת

בעיקבות כאבים באגן, בצד שמאל, נשלחתי ל MRI בפענוח נכתב שיש לי דלקת בגיד. אך בנוסף ממצא לוואי: ריבוי כלי דם מורחבות באגן-יתכן מדובר בדליות-ליעוץ גניקולוגי. קבעתי תור לגניקולוג אף זה יקרה רק עוד שבועיים, בינתיים אשמח לשמוע תשובה, מה זה אומר אני אציין שאני בת 42, שתי הריונות כשההריון האחרון היה עם תאומים בסיכון גבוה משום שהייתי עם רעלת הריון קשה. עברו 6 שנים מאז. בעוד שבוע אני אמורה לעבור ניתוח מתיחת בטן, האם הממצא אמור להשפיע על הניתוח? תודה מראש על התשובה.

ריבוי כלי דם באגן איננו קשור לניתוח מתיחת הבטן. ריבוי שכזה יכול להעיד על פעילות יתר בשחלה או חסימת וריד מקומית שגרמה להתפתחות קולטרלים. הבירור והטיפול ע"י גינקולוג.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים