ניתוח להצרת רגלי פיל

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

20/03/2013 | 10:36 | מאת: יצחק

שלום לפרופסור ניטצקי, אמי סובלת ממה שקרוי "רגלי פיל" - רגליים נפוחות שבחלק התחתון הצטבר גוש בשר בכל רגל. הדבר נובע גם מעבודה ממושכת בעמידה וייתכן שגם מסיבות גנטיות. הבעיה היא בתפקוד ורידי הרגליים. יש קושי רב בהליכה, כאבים מתמשכים ועוד. משתמשת בגרביים אלסטיות מקבלת טיפול בעיסוי לימפטי. האם יש אפשרות סבירה לניתוח כלשהו, ניתוח פלסטי, להצרת הרגליים? אשמח לשמוע את דעתך המקצועית. אם יש צורך אעביר מידע נוסף (אמי בת 80 ...) תודה. יצחק

רגלי פיל הן בדר"כ עקב בעיה לימפטית ולא בעיה ורידית. הטיפול המקובל הוא הליכה, הנעת הרגליים בישיבה ממושכת, גרביים אלסטיים ומסג' לימפטי במכון פיזיותרפיה. במקרה הצורך ניתן להוסיף מכשיר לימפה-פרס אותו ניתן לשכור ביד שרה.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים