ורידים שיצאו בזמן ההריון

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

12/05/2019 | 08:38 | מאת: שני

שלום ד״ר ניטצקי, אני בהריון בחודש שישי , בת 26 , לפני חודשים יצאו לי ורידים בולטים מאוד וכואבים רק ברגל אחת, בשבוע האחרון אני שמה לב שזה מתחיל להציק לי יותר בכך שאני מרגישה את כל הרגל מלמעלה עד לכף הרגל שהיא מין ״תפוסה״ (כמו אחרי פעילות גופנית ויש ממש כאבים לעמוד על הרגיל וגם זה מגיע בכאבים שכמו שהרגיל נרדמת ואז משתחררת אז הכאבים שאחרי ההרדמה) השאלה שלי אם הכאבים האלו תקינים? אם כן מה אפשר לעשות בשביל להקל על הכאבים? אם לא, אשמח מה אפשר לעשות לאחר הלידה איזה טיפול מתאים לי. תודה רבה. שני.

הריון הוא בהחלט סיבה להתפתחות ורידים וזאת בשל הלחץ על ורידי האגן ותוספת של נפח דם. יש להפעיל את הרגליים (שרירי השוק) בעיקר בהליכה. בעת עמידה ממושכת עליה על קצות אצבעות או העברת משקל מרגל לרגל. בעת ישיבה הפעלת כפות הרגליים מעלה ומטה (כמו דוושות). גרב אלסטית ( גרבי מכנס AT, לחץ II ) במשך היום. מקומית משחת TRAUMEEL. 6 שבועות לאחר הלידה לבצע דופלקס ורידים לשם אבחנה וטיפול, לפי הצורך.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים