העלמה/טשטוש של ורידים לא בולטים ברגליים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

19/07/2018 | 19:19 | מאת: נל

שלום, אני בת 32 וחצי. בשנים האחרונות קיימת התפשטות של נימי דם אדומים-כחולים בצורת רשת עכביש ברגלי, כמו גם ורידים (לא בולטים מעל פני העור) בצבעים ירקרקים-חולים. לאחר בירור בנוגע לטיפולי לייזר הבנתי שבאמצעות טיפול זה ניתן לטפל רק בנימי הרשת הקטנים. שאלתי היא- האם ישנה אפשרות לטיפול לייזר (או משהו בסגנון, טיפול לא פולשני) גם בוורידים הירקרקים-כחולים שכאמור אינם בולטים מעל פני העור? הדבר מפריע לי אסתטית. אציין שאני הטרוזיגוטית לפרוטרומבין. תודה רבה מראש

בעקרון הרשת העכבישית אדומה-כחולה הוא בדר"כ בעיה אסטטית. ורידים בולטים בעיה רפואית. בבעיה ורידית רפואית ישנם מספר אפשרויות טיפולית - שמרנית , ניתוח פתוח, טיפול בחום (לייזר, גלי רדיו או קיטור), הזרקת קצף או הזרקת דבק. ממליץ על בדיקת דופלקס ורידים. בדיקה זו מאפשרת את האבחנה המדוייקת וגם את הטיפול המתאים ביותר.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים