שיתוק שרירים בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

26/02/2013 | 17:48 | מאת: דנה

שלום, לאחרונה קורה לי בתדירות גבוהה במיוחד, מקרים בלילה בהם אני מתעוררת אך לא יכולה לזוז ואף מרגישה שאני לא יכולה לנשום. זוהי סיטואציה ממש מלחיצה, אני נכנסת לחרדה ומפחדת להירדם שוב. לפי מה שקראתי קצת על הנושא של שיתוק שרירים בשינה, מדובר בתופעה ידועה ומוכרת. האם יש לזה בכלל טיפול? איך אפשר לדעת שזה לא דום נשימה בשינה? תודה רבה!

אכן תופעה מוכרת ואינה מסוכנת אם כי מפחידה מאוד. הפרעת נשימה בשינה אינה כרוכה בשיתוק שינה. עיקר הטיפול יהיה בהרגעה עצמית . בכך שאין סכנה. ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות