מחזורי שינה שינויים ותיקון

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

15/09/2016 | 10:17 | מאת: איתן שמר

אני בן 40פלוס. ללא שום בעיות להרדם בלילה. שם את הראש ונרדם. כתוצאה מהתעוררות בלילה עם תינוק קטן, מספר חודשים באמצע לילה בהפרשים של שעה או שעתיים פעמים שלוש בלילה. למרות ההתעוררות נרדם שוב. בשלב מסוים אשתי והתינוק עברו לחדר נפרד. האם יתכן שהמח התרגל להתעוררות בהפרשי זמן באמצע הלילה, שעכשיו אני מתעורר בעצמי גם בזמנים דומים? המח לומד את הזמנים וגורם ליקיצה עצמית? זה דבר מוכר מחקרית? אם כן האם ניתן לתקן זאת? כיצד? האם שבירת המחזוריות הלקויה לרצף אפשרית בשימוש קצר מועד בכדור שינה של זקנים. בונדורמין למשל? לכמה זמן? או יש דרך אחרת. התופעה נמשכת כבר חודש. אני מתעורר ושוב נרדם. בעבר הייתי ישן רצוף. תודה.

מילא התינוק אבל למה אשתך....?? ((: ככל הנראה אתה עדיין דרוך ... אבל לידיעתך-כולם מתעוררים בלילה. השאלה היא האם אתה נרדם מיד או שלוקח זמן להרדם, והשאלה הבאה הנה האם אתה חש עירני וחד בבוקר או עייף. במידה ושני הנל לא תקינים, כדאי לשקול למשך שבועיים שלשה בלבד כדור שינה (אני מעדיפה נוקטורנו/אימובאן) רק על מנת להחזיר את דפוס השינה הקודם. במידה ואין כל עייפות ואתה נרדם מהר לאחר שהתעוררת וישן 6.5-7 שעות בלילה המשך עם זה. מזל טוב ושנה טובה ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות