תוצאת בדיקת שינה בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

24/03/2016 | 11:38 | מאת: לילי

בת 56 .בריאה בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת. לאור תלונה מצד בעלי על נחירות ומצידי על עייפות במשך היום, ובבדיקת אקו (אין לי בעיה בלב)יש יתר לחץ דם ריאתי קל ( ללא שינוי מזה שבע שנים).יש לי גם סטיה במחיצת האף. נשלחתי לבדיקת שינה על ידי רופא אף אוזן גרון. עשיתי בדיקת שינה ביתית לא נרדמתי כל כך טוב מהלחץ וקמתי לשרותים כמה פעמים,ואלו התוצאות: emg תנועות נשימה_( חזה ובטן) זרימת אויר, תנועות רגלייםSa02 תוצאות: נשימה:רוויון בסיסי 96% החולה בילה 0.3% מהלילה מתחת לרוויון חמצן 90% נחירה,נשימה פרדוקסלית,הפסקות נשימה בצפיפות של 12 פעמים לשעה. מלוות התעוררויות וירידה בסיטורציה עד87% מתוכם ניצפו 2.5 אפניאות חסימתיות ו-9.4 היפופניאות. סכום והערות :דום נשימה חסימתי לילי בדרגה קלה. מומלץ: 1)ניסיון טיפולי על ידי NCPAP ומעקב במרפאת ריאות /שינה 2)בדיקת רופא א.א.ג להערכת צורך בטיפול כירורגי (UPPP או T&A) בדיקת רופא שיניים מומחה לצורך התקן דגיטלי. הוסבר המשך טיפול עם רופא ריאות. מכון השינה אמר שכשגרה אני אמורה לגשת לרופא ריאות מהקופה (נקבע לי תור עוד חודשיין וחצי)לעומת זאת הרופא אף אוזן גרון אמר לי לחזור אליו שהוא מפענח התוצאות . שאלתי האם רופא אף אוזן גרון יודע לפענח ולתת לי המלצות לפי הבדיקה גם בקשר למסיכה מה דעתך על התוצאות? האם אפשרי בגלל ,שהדום נשימה שלי קל ,לעשות ניתוח לפי ההמלצה פה לטיפול כירור גי וזה יהיה מספיק ,ולא יהיה צורך במסיכה או התקן דנטלי? ולאיזה טיפול כירורגי הכוונה?כי הבנתי שמאוד לא נוח לישון עם מסיכה ועם התקן דנטלי.מה דעתך? המון ,המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!! + הוסף

הבדיקה מדגימה הפרעת נשימה בשינה בדרגה קלה. לא בהכרח תזדקקי למכשיר CPAP אך בכל מקרה כדאי לטפל. ישנם רופאי אאג שמומחים להפרעות שינה וכדאי להתייעץ עם אחד מהם.

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות