אלצהיימר

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

09/05/2015 | 14:29 | מאת: דן

שלום ראיתי כתבה אתמול בערוץ 2 על משככי כאבים כדורי שינה והתמכרויות.יש כמיליון מכורים בארץ לפי כתבה.אני מפחד ממה שנאמר הקשר ביו בונדורמין ובנזופינים לאלצהיימר ומות אני בן 40 נוטל כדור בונדורמין 5 שנים לאחר יפול CBT. הכדור נותן לי תיפקוד טוב. האם הוכח הקשר בין בנזופינים למות ואלצהיימר? אני מאוד מבולבל אחרי הכתבה

מחקרים רבים נעשים בתחומים שונים. כן גם בין הקשר בשמוש קבוע בבנזודיאזפינים ונזק לטווח ארוך. אבל כבר מהמקום בו כורכים יחד את כלל התרופות (משככות כאבים, התמכרויות וכדורי שינה) אפשר להוריד את רמת החרדה ורמת החשיבות של מחקר שכזה. כמו כן טרם הוכח קשר ברור בין בנזודיאזפינים לאלזהיימר. נכון שלעיתים ישנה פגיעה מיידית בזכרון (והפיכה) בשמוש אך מתברר שלך אין כזו מאחר ואתה כבר נוטל בקביעות. הנזק מ"לא לישון" הוא ידוע וודאי. \ בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות