קשיי שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

09/08/2014 | 09:05 | מאת: חן

שלום רב דר. אודה מראש על התשובה! אני בת 39 וידוע בשנה האחרונה שסובלת מחרדות בעקבות טיפולי פוריות. טופלתי בעזרת CBT בהצלחה. לשמחתי ישנתי מצויין עם כל החרדה. אבל לפני כחודשיים עלתה מאוד החרדה (בעקבות ארועים עצובים) והחלו בעיות נוספות (כאבי ראש, בחילות וכאבי בטן) שגרמו לי לקיצה אחת לפחות סביב 0230. לפני כשלושה שבועות התחלתי גם להתעורר ולא להצליח לחזור לישון וכעבור יומיים כבר לא יכלתי להרדם. לפני שבועיים וחצי התחלתי ליטול לוסטרל וכעבור שבוע לקחתי 4-5 ימים חצי כדור קסאנגיס לפני השינה שקצת עזר לי בהרדמות אבל עדיין התרחשה יקיצה מוקדמת. הפסקתי בכדי לראות אם אני יכולה לישון בלי ואכן נרדמתי בקלות. עדיין התרחשו יקיצות מוקדמות אבל הצלחתי להרדם שוב לשעתיים. אתמול שוב היה לי קשה להרדם, יקיצה מוקדמת ולאחר מכן קושי להרדם עד הבוקר. יש לציין כי בקשתי מרופא המשפחה להבדק במעבדת שינה אבל לדבריו אני לא בקריטריונים וברור כי זו בעיה על רקע מתח. בדיקות דם תקינות. על רקע זה יש לי מספר שאלות: 1. האם יש אמת בדבריו שעדיין מוקדם בשביל מעבדת שינה? 2. במהלך הלילה כאשר אני מרגישה שאני לא מצליחה להרדם אני מנסה להתרכז בנשימות או באזורים מרוחקים, תמונות דמיוניות וכו... אחרי חצי שעה/שעה אני פתאום מתעוררת ובודקת את השעה, לפעמים מגלה שחלמתי קצת ושוב אותו התהליך. בקימה בבוקר מרגישה בתחילה נמרצת ואחר כך עייפות. אני מתפקדת ונראה לי שבעקבות הלוסטרל (אולי?). השאלה היא אם אכן השכיבה עם עיניים עצומות אפקטיבית בשביל הגוף. 3. בשבוע האחרון התחלתי לאכול ביצה לארוחת ערב. האם זה משפיע? (אני לא יודעת אם זה בעקבות השפעת לוסטרל או שיש לביצה השפעה מיטיבה?) 4. מה הסיכוי שאחזור לישון טוב כפי שהיה קודם? 5. מה את ממליצה? תודה רבה שוב, חן

שלום, ראשית המשפחה שלך צודק כמעט בהחלט והסיבה שכמעט זה שלנדודי שינה אף פעם לא מבצעים בדיקת שינה זה לא עניין של בשלות ולא עניין של חומרה . האינדיקציות לבדיקות שינה הן הפרעות דווקא בתוך השינה ולא נדודי שינה. אני בהחלט מציעה לך לחזור לCBT אבל כזה שמכוון לנדודי שינה בהחלט תוכלי להעזר. וכן תוכלי לחזור לשון כמקודם. המשכי את הלוסטרל ולגבי הביצה? אם זה טוב לך אז סבבה ד"R מיכל לוסטיג

13/08/2014 | 07:22 | מאת: חן

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות