עייפות כרונית

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

11/07/2014 | 15:18 | מאת: יוסי

לדר הנכבדה שלום רב אני בן 53 אני סובל מהפרעת חרדה טופלתי כ10 שנים בלוסטראל ולאחרונה עקב תשישות ועייפות אני מטופל בפבוקסיל 50 מג דר הנכבדה אני סובל בחודשים האחרונים מעייפות תשישות לפעמים עייפות בכל שרירי הגוף דבר שמכניס אותי יותר ללחץ עברתי בדיקות דם בדיקת אקג במאמץ בדיקות נרולוגיות הכל תקין לצערי אני לא יושן טוב בלילה אני מתעורר באמצע הלילה ולא יכול להרדם לפעמים מרוב תשישות אני מרגיש כמו מת מהלך מה עלי לעשות אני בעל עסק ומשפחה והעייפות ממש פוגעת בתפקוד שלי בברכה יוסי האם היית מייעצת על בדיקות מסויימות נ ב אנני עוסק בשום פעילות גופנית

שלום יוסי, ראשית, כחלק מבירור עייפות אכן יש לבצע בדיקות דם מסויימות ואני בטוחה שרופא המשפחה שלך יודע איזה וישלח אותך (אם טרם שלח). שנית, לא תמיד עייפות וישנוניות כרוכות זו בזו. אני מבינה מכתיבתך שעיקר התסמינים הם של עייפות ולא של ישנוניות. ייתכן ותרופות ממשפחה זו שאתה לוקח (קודם לוסטרל וכעת פבוקסיל) אינן מתאימות לך מאחר והן לעיתים מביאות לעייפות. לעיתים ,כחלק מתופעות לוואי שמפריעות למהלך השינה הסדיר. ומאידך ייתכן ,על פי תאורך שהתרופות לא פותרות לחלוטין את בעייתך והמצב החרדתי נמשך אל הלילה ומונע הרדמות סדירה. כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל ואכן, כחלק מבירור עייפות וישנוניות יש לבצע גם בדיקת שינה. הרגש בטוב ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות